maanantai 28. huhtikuuta 2014

Pehmennystä parvekkeelle

Parvekkeen tekstiilien uudistus menossa. Vanhat tyynyt olivat kesät talvet ulkona, joten oli aika heittää ne (homeiset) roskikseen ja tehdä uudet. Ja joo, pitää niistä parempaa huolta tästedes. Itse tekemisessä on se(kin) hyvä puoli, että kaiken vaivan nähtyään tavaroita huoltaa ja vaalii ihan eri tavalla, kuin sitä alesta parilla eurolla ostettua tusinatavaraa. Myönnettäköön, että vielä kankaankin ostettuani hypistelin kaupassa valmiita tyynyjä ja mietin, menisinkö sittenkin helpomman kautta. Nyt olen tosi iloinen etten sitä tehnyt, koska tyynyjen tekeminen oli helppoa ja niistä tuli huippukivat!
Olen tosi suurpiirteinen tekijä silloin, kun teen itselleni. Mittasin korituolien pohjat ja lisäsin reunoihin 5 cm. Leikkasin kulmat käsivaralla pyöreiksi ja hurauttelin tyynyt täyttöaukkoa lukuunottamatta kokoon. Laitoin vähän vanua malliksi ja kävin sovittamassa. No, liian isohan siitä tyynystä oli tullut. Ei muuta kun taas arviolta vähän pienemmäksi ja lisää mallaamista. Lopulta oikea koko löytyi, ei muuta kun vanut sisään ja täyttöaukko kiinni.

Kankaasta jäi mukava pala, joka sattuikin sitten sopimaan pöytäliinaksi. En vaan ole ihan varma, tykkäänkö pitää tyynyjä ja pöytäliinaa samaan aikaan. Minulla pitää olla vähän rosoa ja eriparia, eikä liiaksi strömsöä. ;) Toisaalta liina tuo lisää väriä vielä kovin aneemiselle parvekkeelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti