sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Röntsypaituli

Satuin pari päivää sitten keskustassa käydessäni kulkemaan Eurokankaan ohi, joka mainosti 20% alennusta kaikista kankaista sinä päivänä. No, eihän siinä auttanut muu kuin mennä nopeasti penkomaan valikoimia. Harmillisesti (tai onneksi) minulla oli hieman kiire, enkä ehtinyt jäädä koko päiväksi hypistelemään, mutta jotain sain kaapattua mukaani jämäpalakasoista.
Viime aikoina päässäni on muhinut epämääräisiä ajatuksia mustavalkoisista ja raidallisista vaatteista. Ajatonta tyyliä, tiedättehän. Kolmeakymppiä lähestyessä pitäisi kai alkaa pukeutumaan sen mukaisesti? Jotta aivopesuni olisi täydellinen, sain vaikutteita mediasta. Ihastuin yhden kotimaisen tv-sarjan päähenkilön paitaan. Se oli juurikin mustavalkoinen, raidallinen ja rento. Ja kyllähän kaikilla opettajilla pitää raitapaita olla, vai miten se oli?

Onneksi homma ei mennyt ihan marimekoksi, kun kangasalen laatikossa yksi mytty huuteli nimeäni. 
Mustavalkoinen: jep. 
Raidallinen: jep. 
Reikiä täynnä: mitäh?? Tää on niin MUA! 
Kyseessä on siis trikookangas, joka näyttää siltä, että se on ollut koilauman käsittelyssä. Luonnollisesti reiät ovat purkautumattomia ja kuuluvat asiaan. Näin jo mielessäni, millainen paita tästä tulisi. Rento ja ajaton, mutta rock. Ehkä jopa punk.
(Opettajaminä nappasi varulta mukaan pari ihan tavallistakin raitakangasta, josta saisi hyviä työpaitoja. No, ehkä kikkailen niihinkin jotain jännää. Jääköön ajatus muhimaan.)

Röntsypaituli kuitenkin valmistui suht nopeasti. Koska olen todella laiska piirtämään itse kaavoja, selasin kaikki käsityölehdet läpi tietynlaista paitamallia etsien. En löytänyt suoraan haluamaani, joten tein toisen tsekkauskierroksen malleista, joista se olisi helpoin muokata. Löysinkin tosi hyvän, mutta kuvassa poseeraava malli oli noin kymmenvuotias! (Ei muuten ole ensimmäinen kerta, kun tykkään enemmän käsityölehden lastenvaatteista kuin aikuisten.) Pelastuksekseni koot olivat kuitenkin 164 cm asti. Kerrankin on hyötyä olla tällainen tappi! ;)

Kovin paljoa ei kaavoihin tarvinnut tehdä muokkauksia. Jätin hihojen ja helman resorit pois ja lisäsin niihin pituutta. Reikäisen tyylin mukaisesti vedin hihansuihin ja helmaan pelkästään siksakin noin sentin päähän reunasta, jolloin reunat rullautuvat rennosti. Pääntielle leikkasin soiron, jonka myös siksakkasin keskeltä niin, että reunat repsottavat. Röntsytyylissä pääsee aika pienellä vaivalla. ;)


Tästä taisi tulla uusi lempipaita! Ja minkä muun kanssa se sopisi paremmin, kuin rikkinäisten farkkujen. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti