keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Lasinalunen Josefiinan solmulla



Välillä pidemmät projektit alkavat kyllästyttää. Teen silloin väliin pieniä, nopeita töitä, jotta huijaisin itselleni aikaansaavan tunteen. (Pienet työt välissä voivat virkistää, mutta usein myös ihan vaan pitkittävät muiden juttujen valmistumista.) Tällä kertaa aktivoin itseäni opettelmalla minulle ihan uuden jutun solmimistekniikan alueelta: Josefiinan solmun. Kirjassa Sinistä kotiin oli ohje lasinalusen tekemiseen. Alkuperäistä ohjetta mukaillen tässä valokuvattu versio omasta kokeilustani.

Lasinalunen Josefiinan solmulla

Tarvitset puuvillanarua, n. 1,5m, paksuus 2-3mm.
narun väristä lankaa ja neulan

Tee Josefinan solmu kuvia mukaillen. Tarkkaile missä kohdin naru menee toisen yli tai ali. Älä hermostu, saatat joutua kokeilemaan pari kertaa. Kyllä se sieltä loksahtaa ja kohta muistat sen ulkoa!

1. Tee ensimmäinen kierros. Kiristä työtä hieman ja tasoita neljä "rinkulaa" yhtä isoiksi. Halkaisija työlle tässä vaiheessa voi olla n. 8 cm. Narun pää jää työn toiselle puolelle ja se päätellään myöhemmin.



 2. Toista pujottelu kolme tai neljä kertaa. Lähde viemään narun pidempää päätä pujottelun mukaisesti toiselle kierrokselle. Älä kiristä työtä ennen kuin olet tehnyt aina kokonaisen kierroksen.

3. Pujota lopuksi narun toinenkin pää työn alapuolelle, leikkaa ja aseta päät siististi. Ompele narunpäät kiinni. Voit samalla ommella työtä tiiviimmäksi työntäen neulaa vaakatasossa narujen läpi.

4. Vasaroi työ tasaiseksi. Valmis!



Kirjasta napattu vinkki vielä: Pannunalusen voi tehdä samalla tavalla paksummasta narusta, kuten 5-6mm manilla- tai sisalnarusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti