keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Kesäpaituli (röntsyn siistimpi versio)



Röntsypaitulin kaava oli niin kiva, että tein sillä toisenkin raitapaidan. Kangas oli samasta alesta mistä röntsynkin kangas, tämä vaan on reiällisen sijaan tosi ohutta trikoota. Niin ohutta, että se kuultaa hieman läpi. Paita onkin oivallinen tosi kuumille helteille (jos niitä nyt enää tulee) ja rannalle bikinien päälle. Narutopin kanssa paita toki menee muulloinkin.

Pääntien tein tähän paitaan vähän isommaksi niin, että olkapäät vilkkuvat kunnolla. Kangas on kuitenkin niin ohutta ja venyvää, että pelkään pääntien venähtävän ensimmäisessä pesussa liian isoksi. Tähän kesäpaituliin, toisin kuin röntsyyn, jaksoin kaivaa saumurin ja kaksoisneulan esille, eli pään- ja kädentiet sekä helma on huoliteltu. Pääntien kaistale toivottavasti pitää sen jonkinlaisessa ryhdissä pesun jälkeenkin. Toivon.

Raidat ovat selkeästi tämän kesän juttu. Kävin tänään ostamassa "vain lankaa" ja mukaani tarttui taas pari raidallista kangasta.. Nyt saa kyllä osteleminen loppua, ennenkuin edellisistäkään on saatu mitään aikaiseksi! Jotenkin nämä raidat ovat nyt saaneet minut aivan valtaansa... 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti