lauantai 14. kesäkuuta 2014

Parvekkeen sisustus edistyy


 
 










Parveke alkaa pikkuhiljaa näyttämään kivalta! Olimme miettineet jonkinlaista sohvaratkaisua (kaljanottopaikkaa puoliskon sanoin) parvekkeelle. Olisimme rakennelleet sellaisen kuormalavoista, mutta niitä tuntuu olevan hankala saada. Eilen vastaus kaipaukseemme tuli kuitenkin yllättävältä taholta. Keljon kauppakeskuksella oleva kenkäliike möi tarpeettomiksi jääneitä kalusteitaan. 

Sieltä pongasimme tällaisen leveän keinonahkasohvan ja rahin. Myyjä sanoi, että kalusteet on valmistanut suomalainen yritys ja ne ovat olleet kestäviä käytössä, mutta liikkeessä niille ei ollut enää tilaa. Kotimaista ja kierrätettyä, ei paha! 

Toinen kauan kaipaamani juttu oli joku laatikko, jossa voisin säilyttää multaa ja muita puutarhatarvikkeita. Samalla reissulla mukaani tarttuikin muovinen pyykkikori, johon sopi mukavasti mullat, jotka aiemmin olivat tosi kauniissa jätesäkissä parvekkeen nurkassa.


Kolmas uusi juttu parvekkeella tänään on verhot. Ja kuinka paljon ne muuttavatkaan tunnelmaa huonemaisemmaksi! Parveke ei ole lasitettu, joten aiemmin ei tullut mieleenikään laittaa sinne tavallisia verhoja. Parvekkeen nurkassa lojui jo muuttaessamme pari ylimääräistä verhokiskoa ja siivotessani yritin siirrellä niitä (taas) johonkin nurkkaan pois tieltä. Silloin syntyi ajatus siitä, että asentaisimme (siis puolisko asentaa) kiskon parvekkeelle. Ja nyt siellä on verhot. Iiiihanat valkoiset verhot. Ulkovalotkin saivat hieman järkevämmän paikan ikkunan edestä.



Sen lisäksi että verhot ovat kauniit, ne tarjoavat myös tarvittaessa hieman yksityisyyttä. Ikkunamme edessä kun on lähiaikoina alkanut parveilla kokonainen lauma mukuloita, jotka hyppivät ja leikkivät lähellä olevan ison kiven päällä. Heidän touhujaan on kiva seurailla, mutta omia touhuja pitää välillä tarkkailla, ettei vahingossa satu traumatisoimaan ketään. Verhot ovat tosiaan ihan tavalliset puuvillaverhot, joten voi olla että joudun ottamaan ne sisälle aina sateella. Pitänee ottaa selvää, olisko ulkoilmaa kestävää verhokangasta tai jotakin suihkutettavaa ainetta, jolla ne voisi suojata.

Vielä pitäisi hommata kukkia ja lisää väriä, niin saattaisi olla parvekejuhlien paikka. Toissavuoden porkkanapenkkiin minulla on ajatuksissa kyhätä jonkinlainen mehikasviasetelma ja jättää kynttiläpurkit sinne keskelle. Iskin siihen sisältä puolikuolleen kaktuksen, mutta epäilen että se on jo menetetty tapaus.


Tänään kävin jo nauttimassa lounasta ihaillen päivän aikaansaannoksia, mutta oli niin kylmää ja tuulista, että valokuvien oton jälkeen luikin takaisin sisälle. Verhotkin piti kiinnittää pylvääseen, jotta ne eivät liehuneet tolkuttomasti ympäriinsä. Hyvältä näyttävät niinkin.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti