sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Puinen tarjotin

Nikkaroin opintoihini kuuluvalla teknisen työn kurssilla puisen tarjottimen. Puutöissä ja isoilla koneilla pelatessa en ole mukavuusalueellani, joten tämäkin suoritus oli minulle suurten (henkisten) ponnistuksien takana. Tämän postauksen myötä tosin joudun tunnustamaan, etten saanut tarjotinta kurssilla valmiiksi, vaan viimeistelin sen kotona. Nyt se on kuitenkin valmis. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

En tajunnut ottaa kuvaa tarjottimesta ennen maalaamista, mutta tarjotin on koottu mäntylaudasta ja vaneripohjasta. Liitokset on tehty ihan vaan liimalla ja katkaistuilla nauloilla, koska tarjotinta ei ole tarkoitus muuta kuin pitää pöydällä.

Maalasin puuosat harmaalla Helmi-kalustemaalilla. Halusin pinnasta vanhan ja kuluneen näköisen, joten maalasin vain yhden kerroksen "huolimattomaan" tyyliin. Kuivumisen jälkeen raaputtelin vielä kulmista ja reunoista maalia pois.



Yhteen reunaan vedin liitutaulumaalilla paksun viivan. En halunnut teipata reunoja tai tehdä sabluunaa, koska pidin rouheaan tyyliin sopivana vetää viivan vapaalla kädellä. Onnekseni idea onnistui ja näyttää hyvältä.


 
Kokeilin kirjoitella liidulla erilaisin fontein, mutta kaikki niistä näyttivät jotenkin teennäisiltä. Sitten aloin miettimään, miksen käyttäisi ihan omaa luonnollista käsialaani. Viesti on omalla käsialalla persoonallisempi. 

Teet, hunaja, sokeri,  servetit ja muut odottavat nyt nätissä rivissä pöydällä. Rasiasta nappaan pastillin herkutteluhetkien päätteeksi.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti