torstai 5. kesäkuuta 2014

Trikooneule a.k.a. Roikku

Huomenna lähden käymään isolla kirkolla ja jotain vaatetta piti kehitellä reissuun. Helsinkiin lähtiessä tulee aina typerä ajatus, että pitäisi laittaa jotain vähän hienompaa päälle. No, tokihan sitä nyt mihin tahansa reissuun vähän tarkemmin miettii ulkomuotoaan, mutta erityisesti pääkaupunkiseudulle mennessä tulee paineita. Tyhmäähän se on. Siellä sitä näkee varmasti jos jonkunlaista tallaajaa ja pikkupaikkakunnalla vasta kieroon katsotaankin kun on jotain erilaista yllä. Oli turhamaista tai ei, niin sainpahan tilaisuuden päästä pienentämään työstämistä odottavien kankaiden pinoa.

Mustavalkoista raitaa, varma valinta jos hakee ajatonta tyyliä. Tämmöinen roikkuva neulemalli taitaa tosin olla niin last season, mutta siitä viis. Ompeleminen on helppoa kuin heinänteko. Ja ekologista, koska hukkapaloja tulee tosi vähän. Tarvitaan vain suorakaiteen mallinen pala kangasta ja hihat. 



Suorakaiteen malliseen palaan leikataan kädentiet. Ihan vaan suorat viillot. Ommellaan hihojen saumat, hihat on myös suorat kädentieltä. Ommellaan hihat kiinni ja siistitään kaikki reunat saumurilla. Laitoin vielä mustasta trikoosta resorit hihansuille, kun tämä kangaspala ei riittänyt pitkiin hihoihin. Roikku on valmis!

Kangas on aika ohutta trikoota, joten tämä sopii kesällä hyvin topin päälle. Syksyllä voisi kokeilla paksummasta neulekankaasta, toimisi varmaan sellaisellakin.

Mustaa, mustavalkoista raitaa ja ripaus ruskeaa nahkaa. Good to go! ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti